Om os

This post is also available in: English

B&U at The middle of the earth, Ecuador.

Albicilla Explorer er Bente og Uffe (a.k.a. BEST & UDA eller bare B&U) begge ivrige birdere. Vi kan lide at dele vores oplevelser om nogle af de bedste ting at lave og nyde i livet: fugle, rejse og musik.

Denne gang har vi besluttet at tage på en længere rejse. I 2018 og 2019 rejser vi, arbejder som frivillige og ser på fugle i Latinamerika – på det vi kalder vores Latin American Timeout.

Hvis du er ude og rejse, vil du ikke møde os på stranden (medmindre der er nogle spændende vadefugle) eller til festen på vandrerhjemmet. Men du kan måske finde os i baren med en lokal øl, hvor vi fejrer en ny fugleart, der er føjet til vores fugleliste. For at møde os skal du sandsynligvis stå tidligt op og du bør tage dine gummistøvler på. Når vi ikke er ude tidligt om morgenen og se på fulge, er vi sandsynligvis igang med at gennemse dagens foto og tjekke fuglebøgerne. Eller vi er igang med at lede efter mennesker og organisationer, som arbejder for at skabe et bæredygtig samspil mellem natur, dyr og mennesker med det formål at sikre biodiversitet og adgang til store naturoplevelser.

Bæredygtig fugleture i Latinamerika

Vi ville ønske det var nemmere og mere tilgængeligt og økonomisk overkommeligt for flere at tage på fugleture i Latinamerika  og naturligvis på bæredygtig måde for alle parter. Hvordan kan vi bidrage til det?

Vi ved ikke hvad svaret er endnu. Men en måde at bidrage til udviklingen af ​​en bæredygtig turisme er at dele vores erfaringer og oplevelser. Det kan være om de lokale initiativer, som mennesker, der arbejder for fuglebeskyttelse, naturguiden med den lokale viden og landmanden der tilfældigvis har en Umbrellabird familie i sin baghave. Forhåbentlig vil det inspirere flere mennesker både lokale og turister til at interessere sig for fuglene i Latinamerika.

Lige nu har landmænd og de fleste mennesker i Latinamerika ikke fantasi til at forestille sig, at folk er villige til at betale for at se de smukke og eksotiske fugle. Men de har mange interessante fugle at vise frem omkring deres ejendom. Og der er endnu mere flere fugle i de områder, der endnu ikke er inddraget til landbrug eller anden udnyttelse af naturen. Fugle-turismen er en måde at få lokalbefolkningen til at bevare deres smukke natur og være aktive i bevarelsen af ​​fugle og deres leveområder.

Når du har læst vores blog skal du slukke for din computer og gå ud og se på fugle!

Baggrund

Faktisk har vi skrevet blog siden 1999 – ja det er rigtigt! Vores første blog hed Bergen Web og var baseret på ugentlige opdateringer fra vores studieophold i Bergen, Norge, hvor vi studerede geografi på Universitetet i Bergen (UiB). Bloggen var en slags dagbog – ikke kun til os selv – man også så vores familie og venner kunne følge med i hvad vi foretog os. Telefonopkald var ret dyrt tilbage dengang.

Vi fandt ud af, at det var en god og sjov måde at dele vores historier og oplevelser med andre – og så var det meget lettere end at skrive traditionelle postkort.

Senere ændrede vi navnet på vores blog til B&U Bloggen og fortsatte med at skrive indlæg – primært fra vores ferierejser. Indtil for nylig anvendte vi Blogger og skrev på dansk. Men da det er begrænset, hvor mange, der ude i verdenen læser dansk er vi nu begyndt at skrive mere på engelsk.

Nu hedder vores blog Albicilla Explorer, og vi udgiver den her på vores eget domæne albicillaexplorer.com. Bloggen handler mest om birding, rejse og musik.

Vi er altid på udkig efter at blive inspireret, få ny viden og spændende oplevelser. Så har du spørgsmål eller kommentarer er du meget velkommen til at kontakte os.

/Bente & Uffe