Chilipeber uden styrke og et nordlys fra Norge – festivalen er i gang. RF16 – Dag 1

This post is also available in: Dansk

Onsdag d. 29. juni. (fotos efter teksten)
Så er Roskilde Festival 2016 for alvor i gang – selve festivalpladsen åbnede og fire dage med musik er i gang.
Norske Aurora gav en god koncert på Pavilion, hvor andelen af nordmænd blandt publikum – måske ikke overraskende – var meget høj.
Vi ville have hørt danske Alex Vargas, men da han var blevet placeret på Gloria var det umuligt at komme ind – det var der nemlig rigtig mange andre der også ville det.
Kan konstatere at spanske Hinds er klar overhypede – det kunne være godt, men det var bare nogle skingre stemmer, så det blev til max. 12 min. før vi gik mod Orange Scene.
Aftenens hovednavn var Red Hot Chilli Peppers og dem skulle vi naturligvis høre sammen med ca. 60.000 andre foran Orange Scene. Forventningerne blev på ingen måde indfriet – det var chillipeber uden styrke – det var faktisk ringe! Læs Pernille Jensens anmeldelse i Politiken, den er spot on.
Der var proppet med mennesker ved Arena, hvor Wiz Khalifa spillede, men vi blev ikke hængende længe og kunne efterfølgende læse, at hittet Black & Yellow (det ene af de måske to numre af hans jeg kender) allerede blev spillet som et af de første.
Men som altid var der en rigtig god stemning på festivalen, masser af musik (ikke alt vi hørte/hørte en del af er nævnt), der er masser af muligheder for god mad. I år nogle ændringer med nye scenetelte på Avelon og Pavilion og der er kommet flere passager, der gør det lettere at komme rundt.
Ser frem til dag 2, hvor der er et lovende musikprogram.