Hovedtrappen

This post is also available in: Dansk

[Søndag 22042012]

Her på Cabanas Park (som i øvrigt er et 4-stjernet hotel… ja vikan rigtig nok), serveres morgenmaden først fra kl. 8! Så det var et par megetkaffehungrende unge og smukke mennesker… eller de var så ikke unge, men det varet par…. ja ok de var måske heller ikke smukke… nå men vi var bare så klar tilkaffe og morgenmad da klokken var 8. Og igen var vi de første. Efter englimrende morgenmad (bl.a. scrambled egg m. bacon, kokkens hjemmelavedesyltetøj, hvoraf den ene hed Tutti Frutti) så var vi klar til dagens oplevelser.
Trappeland nordøst for Castro Verde

Planen var en tur til Alentejo – regionen nord for Algarve – hvor hovedformåletvar at finde nogle trapper og andre fugle og andre ’steppefugle’. Det tog lidtover to timer at køre op til området omkring Castro Verde, men det var så ogsåen spændende tur fra lavlandet ved kysten op til stepperne, der egentlig er et pseudosteppelandskab.Det gik af nogle meget små og snoede veje opad, med bl. a. Klippeværlinger og Blåskader.Vi fandt ind til LPN’s besøgscenter og reservat. Der var lukket (kun åbenttirs-lør) men der er en rute man kan gå i området. Et fint sted med Ellekrage,Gåsegribbe højt tilvejrs, mange Lille Tårnfalk, der yngler i noglespecialbygget tårne og bygninger. Der var Kalanderlærke, Korttået Lærke, Biæderog en masse Kohejrer.

Der sad flere Dværgtrapper i området. Vi kunne høre dem mens vigik af den afmærkede rute, men de skjuler sig godt. Men en af dem var ved atdrive os til vanvid! Den sad meget tæt på os kunne vi høre, men den var ikketil at se. Men vegetationen var meget lav og så lille er en Dværgtrappe joheller ikke!! Vi var så tæt på og alligevel kunne vi ikke se den – højst besynderligt,men som vi bevægede os frem flyttede den sig også. Vi blev enige om, at detskyldtes at terrænet lige akkurat, havde nogle fordybninger den kunne gemme sigi. Ok – man kan ikke være heldig hver gang. Efter at nogle fede obs. af Biædere,var ved næsten tilbage ved bilen. Og der langt ude oppe på en skråning gik deren Dværgtrappe – en han. På trods af varmeflimmer så kunne man se hvad det var….endeligen trappe i synsfeltet. På vej ud af området dukkede der 4 gåsegribbe og 2Munkegribbe op. De kom stille og roligt flyvende på en linje få meter overjorden. De begyndte at kredse og tog højde.
Stortrappe, han – set fra vejen mellem Castro Verde og Mertola
Nu skulle vi så forsøge at finde nogle Stortrapper. Det var bareat fælge vejen fra Castro Verde til Mertola og så stoppe med jævne mellemrum oggennemsøge landskabet. Det vare da heller ikke længe før vi havde held til atspotte to styk – en han og en hun – dog på lang afstand. Fedt! En Stortrappehanskulle kunne veje op mod 18 kg. så det er ikke en lille fugl. Vi kørte videreog ikke langt derfra fandt vi 5 mere. Huhej hvor det gik og et par af dem var betydeligttættere på. Videre og så var der minmum 7 Stortrapper og 1 flot Dværgtrappeigen.
Fra Mertola tog det lidt over en time inden vi var tilbage i Cabanas,og så var vi klar til aftensmaden.
UDA/23042012