Night walk, reef trip and heading south

This post is also available in: Dansk

Efter to dage, hvor størstedelen af tiden er brugt i vores Spaceship på Bruce Highway, har vi forladt troperne og befinder os nu på en campingplads – med internetforbindelse – i Woodgate ved Burrum Coast National Park. Vi nærmer os Brisbane, der kun ligger 4 timers kørsel herfra. Men siden sidste blogindlæg har vi været på ‘Night walk’ i Kingfisher Park’, hvor vi var ud med spotlights og lede efter nataktive fugle og dyr. En fed oplevelse, der gav Eastern Barnowl, Platypus aka Næbdyr, Striped Possum, Bandicoots, Fruitfoxes, Green Treefrog, en flot Gekko.
Vi returnerede til Cairns, hvorfra vi var på tur til Great Barrier Reef – nærmere bestemt Michaelmas Cay. En lille ø proppet med ynglede terner, hovedsaglit Brown Noddy. Vi så også min. 5 Great Frigatebird – og de er store! Og så snorklede vi og så fisk i farver og havde et par rundture ved revet i en ‘semi u-båd’, hvor vi ud over en vældig masse sjove, flotte og imponerende koraller også havskildpadder (Green Turtle) og en haj, som jeg simpelthen ikke kan huske, hvad var for en – men den havde pletter på kroppen.
Længere mod syd var vi i Tyto Wetlands, der er et rigtig godt fuglested, hvilket også lige var med til at pumpe turlisten. Her var der også pænt mange Agile Wallabies – en sjov lille kænguroting.
Ved Birthday Creak Falls i Paluma Nationalpark så vi Golden Borwerbird og Victoria’s Riflebird, og vi overnattede ved Lake Paluma. Og sjovt nok så hver gang vi tager op i det højtlæggende regnskove blev der der dårligt vejr – regn, lyn og torden hele natten.
Og så er det endelig også blevet tid til en ny omgang af Rejsequizzen:
Denne gang er der kun et spørgsmål og det er af typen ‘gæt antallet af et eller andet i en beholder’:
2a: Hvor mange nye fuglearter har B&U set og/eller hørt på nuværende tidspunkt?
Svaret vi skylder er: Nogle mikroskopiske små myrer!
UDA 19-11-2012, kl. 21.35 EST.

Comments are closed.