End of road, samtidskunst og The Rocks

This post is also available in: Dansk

Det gik strygende ind gennem Sydney’s forstæder – ja vi fløj nærmest igennem da der ikke var så meget trafik. Men myldretiden var heller ikke rigtig kommet i gang endnu. Der var ikke mange minutter til, at vi skulle lande Cyberpunk, vores ældre, men glimrende Spaceship, der havde været vores hjem de seneste 15 dage. Vi lagde an til landing – men…øh vi kunne ikke lige se noget der lignede et ‘drop off’ – det var bare et industrikvarter som så mange andre…

Det viste sig, at ‘drop off’ var blevet ændret siden vi havde booket bilen hjemmefra. Det bemærkede vi så først nu, da vi fandt papirerne fra da vi hentede bilen i Cairns. Men det betød at vi var det forkerte sted og tiden gik! Det lykkedes lige akkurat, at søge adressen frem, da UDAs mobil blev spærret da datagrænsen blev nået. Der manglede 22 km endnu!

Dagen var ellers startet som de fleste andre på turen – op omkring kl. 5, gang i morgenmad og kaffe og så ud at se på fugle og formiddagen bød på arter som Brown Falcon, Wedge-tailed Eagle, Little Eagle, Little Lorikeet, Striped honneyeater. Ved den lille creek vi også besøgte dagen før, sad der nu to Frømunde (se foto forrige blogindlæg), men desværre heller ingen Regent Honneyeater i dag.

På vej mod Sydney stoppede vi Blue Mountains, nærmere bestemt Blackheath. Her kørte vi ad en 5 km lang grusvej ud til Perrys lookdown. En meget flot og spetakulær kløft, men det blev kun til en kort gåtur. Tilbage ved bilen fik vi lige en ny art på listen: Rockwarbler – en lille lidt rødhalseagtig fugl, der er endemisk for området.

Operahuset set fra Sydney Harbour Bridge

Vi fik afleveret bilen til tiden og kom ind på Macleays Hotel ved Kings Cross i Sydney. Hotellet lå ikke så langt fra Royal Botanic Garden og Operahuset, så det varede ikke længe inden vi stod vi det meget flotte og imponerende operahus – og det er virkelig noget af det flotteste arkitektur der findes

Dagen efter fik vi set Sydney. Vi var rundt i Sydney CBD, vi var forbi Slip Inn på 111 Sussex Street, stedet hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary mødtes første gang. Vi brugte en del i The Rocks, den gamle bydel. Vi var en tur oppe og gå på Sydney Harbour Bridge – dog ikke bridgeclimb. Om eftermiddagen så vi på samtidskunst på Museum of Contemporary Art Australia. Der var et par spændende udstillinger – og så var der gratis entre. Vi købte færgebilletter til Taronga, hvor der ligger en zoologisk have, ikke for at besøge den, men for at få en ‘havnerundfart’ og på den måde kunne se operahuset og Sydneys skyline.

Slip Inn, 111 Sussex Street, Sydney
Vi deltog i I’m Free Tour i The Rocks, hvor en ung lokal pige viste rundt og fortalte alle de ‘grumme’ historier fra dengang Sydney blev grundlagt. Konceptet er at det er et alternativ til alle de dyre guidede ture og derfor er det gratis at deltage, men at man efterfølgende giver en donation, hvis man vil og man bestemmer selv hvor meget man. Vores guide Justine – en ung lokal pige, havde startet konceptet for 3 år – var utrolig engageret, så hun fik en ganske pæn donation fra os, men det er bestemt en anbefalelsesværdig byvandring.

På Lord Nelson Hotel, byens ældste – eller en af de tre steder, der hævder at være ældst – smagte vi deres egen udemærkede øl og spiste vi særdeles god lammekødsburger. Det var godt, men klokken var efterhånden blevet mange, vi var trætte og skulle rejse hjemad næste dag, så vi måtte mod vores hotel. Og så begyndte det igen at lyne og tordne, og det blev kun værre. Det begyndte at regne ret så kraftigt. Så var man alligevel glad for, at vi havde slæpt rundt på regnjakker hele dagen.

Onsdag var så sidste dag i Australien. Vi gik ud og fandt et lille hyggeligt sted og fik morgenmad sammen med de lokale. Derefter gik vi en tur i den botaniske have og nåede lige at få Chestnut Teal på som en ny art inden vi gik tilbage til hotellet for at checke ud og så med shuttlebus til lufthavnen.

Rejsequizzen:
Og så kommer der en afgørelse.
Vi ved ikke om Midnight Oil har spillet på Slip Inn, men vi ved, at det var der H.K.H. Frederik og H.K.H. Mary mødte hinanden der første gang.

Godtnok kørte vi meget i bil og rejste i rumskib, men vi kørte kun 4073 km.


Den hårde og uretfærdige Dommerkomité har voteret og den heldige og samlede vinder af rejsequizzen dennegang er : Jane – stort tillykke. Det praktiske omkring præmien klarer vi lige udenom bloggen.

Vi takker også alle øvrige deltagere mange gang.

UDA 02-12-2012, kl. 20.47 CET (Dette indlæg dækker dagene 26. – 28. november).

Comments are closed.