SmartCity Expo, Biking Barcelona and The Sheepdogs

This post is also available in: English

[Søndag d. 15.11 – søndag d. 22.11]
Så har B&U været på en tur i Barcelona. Vi har længe gerne ville til Barcelona, og nu var der kommet en mulighed for at få gjort noget ved det. Geodatastyrelsen vandt tidligere på året Geoforums geodatapris for den bedste app. Med kåringen fulgte deltagelse ved et arrangement på den internationale konference SmartCity Expo i Barcelona. For at gøre en længere historie kort, så endte det altså med at BEST fik mulighed for at tage afsted og repræsentere Geodatastyrelsen.

Det officielle arrangement, der bl.a. indbefattede en ekskursion rundt i Barcelona med repræsentanter
fra Barcelonas kommune og forskellige danske virksomheder begyndte om mandagen. Derfor rejste BEST til Barcelona allerede om søndagen for, at være klar. Det betød også, at hun havde tid til at nyde det solrige og lune vejr søndag eftermiddag og aften.

Barcelona Havn set fra Hotel Eurostars Grand Marina 

Efter at have lejet en cykel mandag formiddag var BEST klar til dagens program. I store træk gik det ud på at spise frokost på en ‘rekommenderet af the Michelin guide’ restaurant med en del af den danske delegation. Det tog tid, hvilket betød at desserten måtte springes over for at man kunne nå ekskursionen rundt i byen. Aftenen sluttede med middag på en anden restaurant sammen med omkring 60 deltagere.

Tirsdag og onsdag tilbragte BEST hovedsageligt på selve konferencen SmartCity Expo. Det var en
meget stor konference med over 14.000 deltagere, 465 udstillere, mange foredrag og fint ministerbesøg på den danske pavillion fra Singapore. Og ind i mellem alt det skulle BEST skifte hotel et par gange – fra det store fancy Hotel Eurostars Grand Marina på havnefronten, til det lidt mere ydmyge Hotel Grums og endelig den lille lejlighed i det meget hyggelige kvarter Born. Bl.a. derfor var cykelleje en rigtig praktisk ting da cykel var en meget nem og praktisk transportform at komme rundt mellem de forskellige lokaliteter.

Smart City Expo. 

Onsdag aften ankom UDA til Barcelona og blev mødt af BEST ved Plaça de Catalunya, der var endestation for lufthavnsbusserne. Der var lidt under to kilometer ned til lejligheden, så vi gik dertil og nød den lune aften og aftenstemningen.

Resten af aftenen blev brugt på et par lokale restauranter med tapas og øl samt en tur rundt i de mange små smalle hyggelige gader i Born-kvarteret.

Torsdagen startede med morgenmad på en lille café rundt om hjørnet – og den var gratis da vores udlejer havde sponsoreret en kaffe og croissant. Vi købte dog ekstra sandwich.

Efter morgenmaden tog vi med metroen ud til SmartCity Expo konferencens sidste dag. Der var stadig et par sessioner BEST skulle deltage i samt noget opsøgende arbejde inden hun kunne holde fri. UDA kunne have cruiset langs havnepromenade, drukket caffe på hyggelige caféer, men da han havde fået mulighed for at komme ind på SmartCity Expo benyttede vi os naturligvis af den mulighed – det var nu også meget interessant lige at få et fagligt input.

La Sagrada Familia

Fra konferencen tog vi metroen til La Sagrada de Familia og så Gaudis meget specielle kirke. Den er bestemt værd at se – og der bygges stadig på den. Da vejret var lunt og solrigt gik vi stille og roligt tilbage mod Born. Undervejs passerede vi triumfbuen Arc de Triomf – ja sådan en har de også i Barcelona.

‘Hvor skal vi hen?’

Sidst på eftermiddagen gik vi hen for at leje cykel til UDA hos Green Bikes, hvor BEST havde lejet cykel. Det lykkedes da også efter lidt forklaring og kontakt til indehaveren via telefon, at leje en cykel uden at skulle aflevere kørekort eller pas i butikken. Vi cyklede til havnefronten og tog en tur op og ned af promenaden. Senere fandt vi i kvarteret Barceloneta en fin lille og hyggelig restaurant, der serverede slowfood tapas. Og det var rigtig godt, det kan anbefales.
Fredag startede med at vi spiste morgenmad på El Casal ikke langt fra lejligheden. Her fik vi turens bedste sandwich, men desværre holdt de lukket i weekenden.

Dagen blev brugt på sightseeing. Vi cyklede via havnefronten, hvor der så småt begyndte at dukke lidt mennesker op. Vi passerede Columbusstatuen for enden af Ramblaen. Det var tidligt på dagen så der var relativt stille på Ramblaen så vi trak cyklerne op ad den, undervejs tog vi en runde på det spændende marked Mercado de la Boqueria, hvor der var mange mennesker og gang i handlen. Det blev også til kaffe og kage på Chök i en af de nærliggende sidegader.

Mercado de la Boqueria

Vi cyklede videre og kiggede på et par af Gaudis berømte huse – La Batllo og La Pedrerea. Det blev en tur op i bakkerne i Gaudiparken Park Güell. Vi spiste sen frokost ved markedet Mercado de Santa Caterina.

Aftenen blev brugt i gaderne i Born – naturligvis indbefattede det også spisning – bl.a. nogle glimrende Pinxtos hos B n B.

La Pedraga
pinxtos
Munkeparakit
La Batllo

Lørdag startede med overskyet vejr og en truende regnbyge, der heldigvis ikke blev til noget. Men det betød, at vi begyndte – efter morgenmad – med et besøg på Museo de Picasso. Det var sådan set ok, men desværre var der ikke så mange af hans største værker – eller med andre ord, nogle af dem vi kendte.

Vejret klarede op, solen kom frem, men det blæste til gengæld så det var bedst når man kunne opholde sig i læ. Det kunne vi heldigvis finde langs havnefronten, hvor vi brugte en del tid med at nyde stemningen og betragte mennesker.

Selfie

Op ad dagen afleverede vi cyklerne, hvorefter vi gik rundt i kvarteret, der ligger mellem Born – hvor vi bor – og Ramblaen. Og naturligvis fandt vi i en af de mange små og smalle gader en hyggelig restaurant, hvor vi kunne få pinxtos.

Aftensmaden lavede vi selv. Vi skulle til koncert med The Sheepdogs på spillestedet Sala Apolo, og så skulle det jo passe ind med spisning. Derfor handlede vi lidt i et supermarked og benyttede os af, at vi faktisk boede i en lejlighed med køkken. I øvrigt blev maden indtaget til ‘radiotransmission’ på tv af ‘El clasico’ – Real Madrid vs. F.C. Barcelona! Som Barca i øvrigt vandt 4-0.

Det var en glimrende koncert vi var til om aftenen med The Sheepdogs, de var gode live – en rigtig gang amerikansk rock med tydelige referencer til bluesrocken og en snert af The Doors. Der var en rigtig god stemning og publikum levede sig ind i musikken. Koncerten foregik som nævnt i Sala Apolo, der minder lidt om Lille Vega i København.

Sala Apolo

Søndag var hjemrejsedag og da vi skulle flyve omkring middagstid var det ikke nogle planer. så efter morgenmaden, der denne gang blev indtaget i lejligheden gik vi op for at tage lufthavnsbussen. Det viste sig at stoppestedet var midlertidigt flyttet. Dog ikke så langt væk og årsagen viste sig at skyldes et stort motionsløb i byens gader. Det betød så, at der opstod et par lettere kaotiske scener da en flok turister med kufferter og trolleys forsøgte at krydse tværs igennem nogle tusinde løbere! Der blev råbt nogle ord som vi ikke forstod, men helt klart forstod betydningen af! Vi klarede krydsningen betydeligt mere elegant ved at foretage en diagonalkrydsning i løberetningen – en længere rute, men en mere sikker og mindre generende rute.

Vi havde nogle rigtige gode dage i Barcelona, der er en meget fin og hyggeligt by.  Selvom det er en storby og der også var en del turister så følte vi ikke, at der var overrendt – i hvert fald ikke i november.

2 thoughts on “SmartCity Expo, Biking Barcelona and The Sheepdogs”

  1. Hvor skal vi hen? er et sjovt billede
    Hyggeligt at læse om turen og tillykke med udvælgesen
    Jane

Comments are closed.