Birding med firehjulstræk, Carmen og heavy rain

This post is also available in: English

Mandag 30. oktober.

I dag var vi på full day tur på den karibiske side (The Caribbean Slope). Indtil nu har vi været på Stillehavsiden (Pacific Slope), hvilket vi så frem til da der så ville være andre fuglearter at se – ud over dem der kan ses på begge sider.

Fra tidlig morgen var der blå himmel. Områderne Rio Indio og Jordanal som vi skulle birdede, ligger egentligt ikke så langt fra Canopy Lodge men da der er i foothill-zonen tog det lang tid at køre ad den meget smalle snoede – og nogle steder meget stejle – grusvej. Der foregik da også med firehjulstræk hele dagen og der var flere river crossings. 

Det blev en meget varm dag, hvor vi stoppede forskellige steder og gik ad vejen og forsøgte at se de mange spændende fugle. Vi så en del kolibrier, bl.a. den meget lille Rufous-crested Coquette. Vi så også manakiner, trogoner og to arter puffbirds, der er nogle sjove fluffy fugle. Og en masse andre fugle.

Undervejs mødte vi Carmen, der var på vej hjem til sin finca, hvor hun er ved starte en økofarmturisme. Hun fik et lift og hoppede op på ladet af firehjulstrækkeren.

Fremme ved Finca Lagira blev vi inviteret ind så vi kunne låne toilettet. Vi takkede ja og fik derefter en lille rundvisning i det lille primitiv hus. På loftet var hendes mor ved at tørre kaffebønner. Så fik vi stukket en vandrestav i hånden og gik en kort tur på grund. Carmen fortalte om sine planer og da der hele foregik på spansk var vi glade for at vores guide Danilo var med og kunne oversætte.

Efter besøget hos Carmen fortsatte vi et stykke videre. Ud over en del fugle så vi igen i dag dovendyr – en totået dovendyr og tre tretåede. Den ene af de tretåede hang i et træ ned sin lille unge på maven.

På hjemturen trak et regnvejr ind over og det var ikke bare lidt småregn – nej det var en ordentlig gang heavy rain. Sigtbarheden faldt markant og vinduesviskerne kørte på højeste hastighed. Det var heldigvis stadig muligt, at krydse vandløbene, for selvom vejen nu lignede et vandløb, så var vandstanden endnu ikke var steget. Men der skulle ikke ret meget mere til før det kunne blive problematisk.

Vi kom helskindet hjem og kunne få lavet dagens checkliste og få en god aftensmad.