Den berømte Pipeline Road

This post is also available in: English

Lørdag 4. november.

Der var meget tåget til morgen så man kunne fra Tårnet kun se de nærmeste træer. Men det er stadig et godt sted at nyde morgenkaffen og lidt fugle blev det da til inden morgenmaden.

Det regnede ret meget da vi kørte afsted på dagens første tur – ikke bare heavy rain, men serious rain. Det regnede stadig da vi var fremme ved udgangspunktet for vores tur på den – i hvert fald for rejsende birders berømte Pipeline Road. Efter at have ventet under taget på et gammelt skur, stilnede det så meget af, at vi kunne begynde at gå. Pamela og Tim valgte at blive tilbage ved bilen, så det blev kun os og vores guide Tino.

Efter regn er der ofte god aktivitet blandt fuglene, men i dag var meget stille og ikke megen aktivitet. Og så alligevel var der nogle it’s a good bird eller nice one fx Golden-crowned Spadebill, Grey-breasted Antpitta, Southern Bentbill, Song Wren, White-flanked Antwren og Ruddy-tailed Flycatcher.

På hjemturen mod Canopy Tower stoppede vi et par steder på den gode del af Pipeline Road som Tino sagde. Det var vejens tilstand han mente men det viste det sig også at være med hensyn til fuglene – for pludselig var der en masse aktivitet og det vrimlede nærmest med fugle.

Efter frokost så vi fra observation deck en Mississippi Kite og en Swainson’s Hawk som det mest interessante. Der var til gengæld meget varmt og lummert og det varede heller ikke længe før vi måtte gå ned da et tordenvejr passerede lige ind over Canopy Tower – og så regnede det kraftigt igen.

Eftermiddagens tur startede som dagens første tur med regn i stor mængder, men stilnede heldigvis af som vi nærmede os destinationen Chagres River og Gamboa Resort. Regnen stoppede helt da vi var fremme.

Vi så vores fjerde art puffbird – White-necked Puffbird – ud af fem mulige arter i de områder i Panama, hvor vi har været.

Lidt senere gik vi lidt ind ad en trail og kom vi forbi et sted, hvor der var stor aktivitet blandt fuglene. Der er bl.a. Yellow-backed Oriole, Whooping Motmot, Blue-capped Manakin – en flot han, Rose-throated Anttanager, To arter antshrikes og en Black-bellied Wren.

Vi sluttede af med en Great Tinamous inden vi gik tilbage til bilen.

Til aften var der meget stille i Canopy Tower i forhold til de foregående aftner. Det fleste gæster har forladt stedet og vi er kun fire gæster tilbage. Derudover er vores guide Tino, rovfuglobservatøren Katrina og en fra køkkenpersonalet her også.

I morgen er det vores tur til at rejse hjem og vi har ikke flere ture vi skal på. Men deres heldigvis masser af tid til at obse fra toppen af tårnet inden vi skal afsted til lufthavnen.