Jordrystelser og surrealisme

This post is also available in: English

“Hvad f… sker der – er det et jordskælv!” sagde BEST da hun flåede døren til badeværelset op. Brøkdele af sekunder før var hun blevet vækket af IKEA skabets låger, der pludselige begyndte at ryste voldsomt.

Det er forekommer ikke ret ofte, men det hænder – og det gjorde det altså her til morgen. Jordskælvet skete kl. 6.20 og havde sit epicenter i Sverige, ca. 40 km øst for Malmö, men det kunne bestemt mærkes i det østlige Danmark kl. 6.23. Udover at vores skab blev sat i svingninger (faktisk tog det ca. 30 – 40 sekunder før skabet igen var roligt) var der nogle billeder, der skulle rettes op da de ikke længere hang lige.

En meget spændene morgen sådan at opleve Danmark hidtil største jordskælv! Det bliver en af de dage man kan huske hvor og hvad man lavde, derfor kan man også allerede købe T-shirts med denne specielle begivendehed http://cphdk.spreadshirt.net/dk/DK/Shop/Index/index og sådan nogle ønsker vi os da i julegave 🙂

Jordskælvet viste sig også at være dagens absolutte topsamtaleemne på vores jobs – dog tæt fulgt af ‘Stein Bagger’-sagen. Og ja Hr. Bagger var jo i vores nabolag i dag. Og nej det var ikke lige fordi han skulle købe julegaver i Lyngby Storcenter, men i stedet skulle en tur i Retten i Lyngby.
Men dagens oplevelser var ikke slut endnu, for nej det blev meget mere surrealistisk senere! Max Ernst, Wilhem Freddy, Picasso, Dali og Richard Mortensen – bare for at nævne nogle få at de kunsteres værker vi så på Kunstmuseum Arken til eftermiddag. Vi var nemlig kulturelle, da Arkens aktuelle udstillinger var ‘Begærets Triumf – dansk og international surrealisme’ og ‘Picasso og Kvinderne’ http://www.arken.dk/. Mange spændene værker.

B&U

1 thoughts on “Jordrystelser og surrealisme”

  1. Vil I virkelig have en Free Bagger t-shirt i julegave? Nå, den ved siden af…

    Her sov 3/4 af familien fra oplevelsen. Lars vågnede dog og var ikke i tvivl om at sengens rystelser skyldes jordskælv. Så om vi fra nu og til evigtid kan huske hvor vi var og hvad vi lavede tør vi ikke helt garantere.

    Med håbet om en rolig og helt stille aften.
    Annemarie

Comments are closed.