Dovendyr, en lille motmot og Raúl

This post is also available in: English

Lørdag d. 28. oktober.

Dagens program stod på en formiddagstur ad La Minas Road og en eftermiddagstur ad Watercress Road – begge ture begyndte få minutters kørsel fra Canopy Lodge. Igen i dag var det roadside birding men tiden blev brugt til fods.

Det var gråvejr, meget diset med de nærliggende bjergtoppe indhyldet i skyer, hvilket var meget passende da vi på dagens første tur skulle op i en slags tågeskov. Vi var vist ikke højt nok oppe til en egentlig tågeskov.

Men det blev til en hel del fugle og forskellige arter da vi var heldige med et par mixed species flocks med arter af warblers, antbirds og vireos. Det blev også til flere arter flycatchers og nogle kolibrier og en enkelt Orange-bellied Trogon fik vores guide Danilo fløjtet frem. Dagens ugleart blev et par Tropical Screech-Owls i en palme (eller hvad det nu var for et træ).

Og endelig lykkedes det, at få set vores første dovendyr – en Brown-throated Three-toed Sloth.

Efter frokost spottede vi endnu et dovendyr – også den tretåede art – denne gang lige ved lodgen. Og det var en hurtig en af slagsen.

Klokken tre kørte vi afsted på eftermiddagsturen. Det var ikke længere diset men stadig skyet. Få minutter efter vi var fremme hørte vi den sjældne Tody Motmot kalde tæt på. Kort efter sad der en inde mellem nogle bananpalmer og det lykkedes alle fire deltagere at se den. Kortvarigt kom en fugl mere men den forsvandt hurtigt igen.

Lidt efter så vi to dovendyr i hvert deres træ – begge igen af den tretåede slags, og senere på turen så vi faktisk en tredje.

Det var igen en god tur med en del forskellige fugle.

Vi havde fornøjelsen af at spise aftensmad sammen med Raúl – ejeren af  Canopy Tower Family som Canopy Lodge er en del af. Han fortalte at der i dag var blevet set en Harpy Eagle ved Canopy Tower. Raul er en meget rar og sympatisk mand og samtidig en mand der har fået stor interesse i vikinger – efter at have set Vikings på Netflix.