Fællessang og ‘honesty bar’

This post is also available in: English

Pernille Rosendahl, Museumskoncert. Kunsthal Charlottenborg, København. Søndag 08.04.2018.

Søndag aften var vi til koncert i Kunsthal Charlottenborg i København og høre Pernille Rosendahl. Sammen med sit band, var Rosendahl på tour rundt i landet, hvor de spillede en række koncerter på nogle af landets mange museer. Der var stor interesse for koncertene, og vi havde da også fået billetter til ekstrakoncerten i København.

Fællessang

Inden selve koncerten blev alle publikummer samlet i et af museets udstillingslokaler. Det var Pernille Rosendahl, der selv sørgede for, at alle kom ind helt ind i lokalet. Da alle var samlet, blev teksten til salmen “Se, nu stiger solen” delt ud. Nu skulle vi nemlig alle synge den gamle salme, der er skrevet af den danske præst Jacob Knudsen tilbage i 1891.

Efter fællessangen gik vi i samlet flok over i den gamle hovedbygning, hvor selve koncerten skulle afholdes.

Pernille Rosendahl ankommer.

Pernille Rosendahl ankommer.

Fællessang.

Fællessang.

Honesty bar

Der er ikke noget usædvanlig ved, at der kan købes drikkevarer til koncerter – og det kunne der også denne aften. Det usædvanlige var, at man skulle købe drikkevarerne i en ‘Honesty bar’. Og hvad er en ‘Honesty bar’? Man kan sige, at det er en bar der handler om ærlighed. Pernille Rosendahl havde selv været ude og købe alle drikkevarerne til aftenens koncert. Der manglede ikke noget – der var både vin, øl og vand. Hvis man ville have noget at drikke så gik man selv ud og valgte, hvad man ønskede og betalte så via MobilePay. Og det var det der var honesty bar, da hun naturligvis regnede med at folk var ærlige og betalte for det de tog. Vi syntes det var et glimrende koncept.

Koncerten

Det var en rigtig god og meget stemningsfuld koncert. Vi hørte noget af Pernille Rosendahls nyere musik, men også noget af det gamle tilbage fra hendes tid i bandet Swan Lee. Alle numrerne var i nogle fortolkninger tilpasset de særlige omgivelserne.

Pernille Rosendahl, Kunsthal Charlottenborg.

Pernille Rosendahl, Kunsthal Charlottenborg.

Alle fotos © Bente Steffensen and Uffe Damm Andersen.