Familie meet-up, en rumfærge og nogle saksnæb

This post is also available in: English

Familie “Meet-up”

Nedtællingen er stoppet. Vi er taget afsted på vores Latinamerikanske timeout. Vi befinder os dog i USA og ikke i Latinamerika – vi starter lige det hele med en uges ferie i Florida (hvor der i øvrigt er mange der taler spansk).

Allerede på førstedagen efter vores ankomst til Florida havde vi den første uplanlagte begivenhed – famile meet-up med Uffes kusine Jette. Det viste sig, at familien fra Atlanta var på forlænget weekendophold i Cape Canaveral, kun omkring halvtimes bilkørsel fra vores hotel ved Titusville. Hvad er sandsynligheden lige for at det skulle falde sammen?

Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag og aften, hvor vi også fik lejlighed til at møde flere medlemmer af Binder-familien, der også var på ferie i Staterne. Det var en helt perfekt måde at starte vores rejse på. Og så lovede vi Jette, at hun nok skulle komme med på bloggen.

Familie meet-up. Cape Canaveral, Florida, USA.

Familie meet-up. Cape Canaveral, Florida, USA. Foto: Jette Juel Binder.

Kennedy Space Center

Det var til gengæld planlagt, at vi skulle besøge Kennedy Space Center, da det er et sted vi altid har drømt om, at skulle besøge. Det var absolut også en stor oplevelse, som kun kan anbefales, hvis altså man synes at rumfart er spændende.

Vi startede med en bustur rundt på Kennedy Space Center og kørte forbi den imponerende Vehicle Assemble Building (VAB), hvor man bla. klargjorde Saturn V-raketterne og rumfærgerne inden opsendelserne. Vi kom forbi rampen som Space X avender til deres raketopsendelser, og vi var også heldige at se NASA’s crawler transporter (CT-2) og den mobile affyringsrampe (ML). De var kørt ud på Launch Pad 39B for at blive tilpasset og tjekke systemerne. Læs mere på NASA’s hjemmeside: Along the way to Launch Pad 39B.

Vehicle Aseembly Building (VAB). Kennedy Space Center, Florida.

Vehicle Assembly Building (VAB). Kennedy Space Center, Florida.

CT-2, ML and Launch Pad 39B. Kennedy Space Center.

CT-2, ML and Launch Pad 39B. Kennedy Space Center.

Det var også en stor oplevelse, at se udstillingen Race to the Moon i Apollo/Saturn V bygningen, hvor vi kunne gå under en ægte Saturn V raket (der dog aldrig har været i rummet). En anden meget stor oplevelse var også at se rumfærgen Atlantis og hele udstillingen om rumfærgeprogrammet.

Space Shuttle Atlantis. Kennedy Space Center Visitor Complex, Florida.

Space Shuttle Atlantis. Kennedy Space Center Visitor Complex, Florida.

Man skal afsætte minimum en hel dag til et besøg, både fordi der er rigtig meget man kan se og opleve, men også fordi, at der kan være rigtig mange mennesker. Vi havde så valgt det næsten helt rigtige tidspunkt dagen efter Labourday. Og hvorfor var det ikke det helt rigtige tidspunkt, vi havde jo næsten det hele for os selv? Det helt rigtige tidspunkt ville have været, hvis der havde været en raketopsendelse!

Birding Space Coast

Floridas Space Coast har også andet at byde på end Kennedy Space Center. Det er også et godt og spændende sted at se på fugle. Vi så flere forskellige hejrearter, nogle få andefugle og så var der fiskeørne. Der var fiskørne alle vegne, siddende, flyvende. Aldrig har vi set så mange før.

Og vi så Manatees – ja det er så ikke en fugl men et pattedyr, og et spøjst et af slagsen. Ved en kanal, hvor de holder til, så vi minimum fire forskellige. Vandet var meget mørkt og grumset, så selvom manateerne var meget tæt på, var de meget svære at se, og man så kun en lille del af dem, når de var helt oppe i vandoverfladen.

Manatee. Space Coast, Florida.

Manatee. Space Coast, Florida.

Nogle saksnæb

En targetart – en fugl på ønskelisten – var Saksnæb, eller Black Skimmer som den hedder på engelsk. En meget speciel fugl i mågefamilien. Vi vidste at der var mulighed for at se dem langs Floridas kyster, bla. på østkysten sydvest for Tampa.

Vi kørte til Treasure Island og indlogerede os på Treasure Island Ocean Club, hvor vi fik et værelse lige ved siden af baren – og det var lige ved siden af baren! Som hotellets navn antyder var der ikke langt ned til vandet, og vi gik ned for at se om, der skete noget på stranden. Der var en del Laughing Gulls (Lattermåge) og lidt folk ude og gå, men ellers var der meget fredeligt.

“Hov, der se!” – en ung saksæb kom flyvende få meter forbi os. Sådan, tjek – ny art på “listen” og så oven i købet en targetart. Var det en tilfældigt passerende fugl eller var der mon flere langs stranden?

Der var flere saksnæb på stranden. Der stod en flok på 51 individer mellem måger og terner lidt oppe ad stranden. Fuglene var rimeligt upåvirket af folk på stranden, og man kunne stille sig midt i flokken uden de flyttede sig mere end nogle enkelte skridt.

https://www.facebook.com/AlbicillaExplorer/videos/524822634642568/

Den efterfølgende dag tilbragte vi i Port de Soto Park en halv times kørsel fra vores hotel. Det er et stor rekreativt område, hvor der også kan ses fugle langs stranden. Det blev til flere saksnæb – minimum 101, der var Forster’s Tern, Roseate Spoonbill og lidt vadefugle og igen var der fiskeørne alle vegne.

Fiskeørn. Treasure Island, Florida.½

Fiskeørn. Treasure Island, Florida.

Fra tropisk storm til meget varmt solrigt vejr

Vejrmæssigt har vi oplevet lidt af hvert under vores ophold i Florida. Det startede med, at den tropiske storm Gordon “gik i land” mandag formiddag, hvilket betyd kraftigt blæsevejr og meget meget store mængder nedbør. Det klarede dog op med enkelte regnbyger. Derefter blev det tørt, solrigt og meget varmt, med temperaturer omkring 35 graders Celcius. De sidste par dage har været lidt køligere med ca. 28-30 graders varme med kraftige tordenbyger om eftermiddagen.

https://www.facebook.com/AlbicillaExplorer/videos/524822634642568/

Alle fotos og video © Bente Steffensen and Uffe Damm Andersen, med mindre andet er angivet.

2 thoughts on “Familie meet-up, en rumfærge og nogle saksnæb”

  1. Super spændende. Glæder mig til at følge med i jeres oplevelser. Flotte billeder/film

    1. Mange tak 🙂 Der kommer snart mere her på Albicilla Explorer.

Comments are closed.