Grønlangkål bliver ‘the next thing’ i Panama

This post is also available in: English

Torsdag 2. november.

Sidste morgen på Canopy Lodge for denne gang, da vi nu skal bruge de sidste dage af ferien ved Canopy Tower.
Raúl og hans kone Denise kom inden vi skulle afsted for at sige farvel til os. Vi fik en hyggelig snak med dem begge. Denise er lige som sin mand meget sød, venlig og sympatisk.

Vi er sikre på, at grønlangkål bliver det næste store i Panama – eller i hver fald hos Canopy Family. Bente havde oversat hendes version af grønlangkål til engelsk og den blev grundigt gennemgået af både Raúl og Denise – og de ville allerede lave det til aften. Vi venter med spænding på at høre udfaldet.

Klokken 10 var der afgang mod Canopy Tower og vi havde ud over chaufføren Lorenzo også Tino med. Tino skal være vores guide på de kommende ture.

Canopy Tower er en tidligere US-radarstation, der ligger i Soborian lige ved Panamakanalen. Det er lidt en omvæltning – omgivelserne er noget helt andet og fra at have haft Canopy Lodge helt for os selv, så er der her op til flere mennesker.  Bl.a. et amerikansk hold på Hawk Watch og et par amerikanere og et par tyskere, som rejser på egen hånd.

Om eftermiddagen var vi sammen med Pamela og Tim på tur til Marina Chagres River lidt nord for Canopy Tower. Som nævnt var Tino guide og turen dertil gik i åben vogn – og ingen var i tvivl om, at vi var turister.

Det blev til flere nye turarter bl.a. Mangrove SwallowWatled Jacana, Lesser Kiskedee, Pale-vented Pigeon. Tilbage i Canopy Tower nød vi udsigten fra the observation deck, hvorfra man kan se til Panama City og lige akkurat noget af kanalen. Omkring tårnet fløj der Short-tailed Swifts og Common Nighthawks.

I løbet af eftermiddagen og aftenen så vi en kæmpestor Iguan, arter aber – Geoffrey’s Tamarin og en enkelt Mantled Howler.

Vi sluttede aftenen af med en lille night walk sammen med nogle af amerikanerne. Det blev ikke til nogle slanger, men vi så en lille bitte glass frog af en slags.

Og her et link til en video // and a link to a video:

https://youtu.be/yLJv_maeCf0