High elevation birding i to kontinentale zoner

This post is also available in: English

Onsdag 1. november.

Indtil nu har vi primært birded i foothill-zonen og en enkelt dag i lowland-zonen, men i dag skulle vi i højlandet (highland-zonen). Vi så derfor frem til en hel dag med high elevation birding i tågeskoven i Altos del Maria.

Igen i dag var der brug for 4WD (low) da det bar nogle pænt stejle veje – men asfalterede – vi kørte på.

Det var både roadside birding og trail birding på begge sider af den kontinentale højderyg mellem den karibiske og Stillehavszonen. Vejret skiftede hele tiden.  Enten var det tåget eller også regnede det som skyerne indhyldede landskabet – men der er jo også en grund til at det kaldes en tågeskov. Vi så dog kortvarigt solen et par gange.

Men fuglemæssigt var der bestemt en fed dag, hvor vi fik nogle nye arter på listen og endda nogle, som ikke er almindelige. Især vakte den spøjse Black-crowned Antpittaog den lille nuttede White-throated Spadebill begejstring. Men det gjorde woodcreeperen Brown-billed Schytebill med det lange buede næb også.

Vi så også andre arter bl.a. Spotted Barbtail, Sulphur-rumped FlycatcherBlack Guan, Orange-bellied Trogon, White-ruffed Manakin og Common Chlorospingusog en hun Snowcap (lille kolibri). Desværre lykkedes det – på trods af en ihærdig indsats ikke at finde Yellow-eared Toucanet, der ellers stod højt på targetlisten. I løbet af dagens havde vi flere mixed-spieces flocks med især Chlorospingus, tanagers og warblers.