Sommerens sidste musikfestival

This post is also available in: English

Selvom sommeren gik på hæld. Det var sidste weekend i august, men der var masser at glæde sig til – Høst Møn 2022, sommerens sidste festival! To-dages musikfestival på Vestmøn med fed musik, økologisk fadøl, lokalbrygget gin og fællesspisning. Alt sammen på den lille hyggelige campingplads Møn Camping ved Hårbølle Strand. 

Det var andet år vi deltog på musikfestivalen Høst Møn, der afholdes i august på campingpladsen Møn Camping. Læs, eller genlæs På festival på Vestmøn – Høst Møn 2021.

Stranden - Høst Møn 2022.
Stranden – Høst Møn 2022.
Et par ekstra hænder

I danske medier kunne man læse, at det i år har været svært at skaffe frivillige til årets mange festivaler. Og Høst Møn kunne også bruge flere frivillige.

Vi var i år frivillige på årets Roskilde Festival – se Ni dage med musik, festivalstemning og tusindvis af glade mennesker. Vi overvejede også en frivillig-tjans på Høst Møn. Men vi havde sikret os billetter i god tid, og egentlig trængte vi bare til at nyde et par dage med musik og hygge. Alligevel tilbød vi arrangørerne, at de kunne låne et par ekstra hænder, hvis de stod og manglede lidt hjælp. Altså bare indtil musikken gik i gang! Det kunne de godt bruge. Vi checkede derfor ind allerede fredag formiddag, fik armbånd og fandt en plads til Cama Coche og Camp Albicilla.

På campingpladsen var der travlhed med at få alle de sidste detaljer og praktiske ting klar. Festivalen skulle åbne nogle få timer senere. Travlheden blev ikke mindre da brandmyndighederne netop havde været forbi, med det resultat, at der i sidste øjeblik skulle foretages nogle justeringer og ændringer – bl.a. i forhold til festivalens campingområde. Der skulle være mere afstand mellem telte og campingvogne eller autocampere! Vi måtte derfor også flytte Camp Albicilla til et andet område.

Camp Albicilla - Høst Møn 2022.
Camp Albicilla – Høst Møn 2022.
Camping og parkering forbudt

Efter at have flyttet noget lydudstyr, blev ekstra hænderne brugt til at hjælpe få festivalgæsterne på plads i campingområdet. Uffe sørgede for, at telte blev placerede indenfor de markerede teltområder. Der måtte heller ikke placeres telte for tæt på fastliggernes campingvogne.

Samtidig styrede Bente med hård hånd parkeringen af campervans og autocamperne. Afstandskravet på 3 meter blev overholdt til præcision på bedste campingbestyrervis.

Vi fremstillede et “No parking / Camper area”-skilt, der skulle forhindre at autocamper-området uden for campingpladsen blev en parkeringsplads.

Det hele forløb stille og roligt, folk var søde og venlige. Alle glædede sig bare til et par dage med musik og god stemning.

Scenen er klar til årets festival! Høst Møn 2022.
Scenen er klar til årets festival! Høst Møn 2022.
Campingområde på campingpladsen - Høst Møn 2022.
Campingområde på campingpladsen – Høst Møn 2022.

Artiklen fortsætter under denne Annonce

Regn og torden

Vejret kan være lidt af en joker når man afholder udendørs arrangementer. Men heldigvis var fredags-vejret helt perfekt – det var hverken for varmt eller for koldt.

Det ændrede sig desværre i løbet af natten. Et kraftigt nedbørsområde skulle passere hen over Møn. Det regnede hele natten – og flere gange ret voldsomt. En overgang lynede og tordnede det også!

Regnen fortsatte langt op ad formiddagen og det var ikke alle telte, der kunne klare de store mængder vand. Der var festivaldeltagere, der vågnede – eller de havde vist ikke sovet ret meget – og var totalt gennemblødte. Der var nogle,  som i løbet af formiddagen tog konsekvensen og pakkede sammen og forlod festivalen noget slukøret. 

Heldigvis stoppede regnen og i løbet af dagen klarede det op, og det forblev stort set tørt resten af festivalen.

Natten mellem fredag og lørdag passerede et kraftigt nedbørsområde over Møn. Regnen fortsatte langt op ad formiddagen. heldigvis stoppede regnen og i løbet af dagen. Høst Møn 2022.
Natten mellem fredag og lørdag passerede et kraftigt nedbørsområde over Møn. Regnen fortsatte langt op ad formiddagen. heldigvis stoppede regnen og i løbet af dagen. Høst Møn 2022.
Musikken

Nu er Høst Møn jo en musikfestival. Derfor skal vi ikke glemme at nævne musikken, som igen i år var rigtig godt sammensat.

På fredagsprogrammet var det lokale band Fanefjord Superbravo, bandet Rigmor, som vi også oplevede på Roskilde Festival. Der var Late Runner, School of X og Hurula. Og så var der dj og dans i “spise”-teltet hele natten.

Rigmor - Høst Møn 2022
Rigmor – Høst Møn 2022.
Nattefest med dj - Høst Møn 2022.
Nattefest med dj – Høst Møn 2022.

Lørdagens musikprogram fejlede heller ikke noget. Trolle og Tormod underholdt de mindste festival deltagere (og deres forældre) i “Teltet”. Vi andre var nu også godt underholdt. I “Merch”-området var Høst Møns “husorkester” Tremolo Beer Gut i musik-battle med Alaska Blonde. På scenen spillede Viik, Selina Gin and The Iconics, Mavourneen, Luster og endelig lukkede Jenny og Sara Wilson festivalen. Den afsluttende nattefest stod Debbie Sings for i “spise”-teltet.

En battle er i gang mellem The Tremolo Beer... - Gut Høst Møn 2022.
En musik-battle er i gang mellem The Tremolo Beer Gut… – Høst Møn 2022.
Battle med Alaska Blonde - Høst Møn 2022.
… og Alaska Blonde – Høst Møn 2022.

Der var også musik søndag formiddag. Men vi var kørt da Øst Møn Band spillede.

Festivalen er slut - Høst Møn 2022.
Festivalen er slut – Høst Møn 2022.

Alle fotos © Bente Steffensen & Uffe Damm Andersen, med mindre andet er angivet.